Somestrategia

5

6

4

1

2

3

Opiskelija somekouluttajana

Salon seudun koulutuskuntayhtymän opiskelijat voivat toimia työssäoppimisjaksojen aikana myös työelämän somekouluttajina. Ennen työssäoppimisjakson alkua on hyvä keskustella työpaikan edustajien kanssa mahdollisista sosiaaliseen mediaan liittyvistä toiveista ja odotuksista. Jakson aikana ja muun työskentelyn ohella opiskelija voi perehdyttää työpaikan työntekijöitä esimerkiksi sosiaalisen median sisältöjen luontiin ja päivittämiseen. Alasta riippuen työssäoppija voi sopia, että hän ohjaa myös asiakkaita esimerkiksi vanhuksia, nuoria tai kehitysvammaisia turvallisessa sosiaalisen median käytössä.

SoMe osana työssäoppimista

Ennen työssäoppimista on hyvä sopia mm. näistä asioista työpaikan kanssa.

 

  • Ohjaava opettaja, opiskelija ja työssäoppimispaikan yhteyshenkilö sopivat ennen työssäoppimisjakson alkua mahdollisesta somekoulutuksesta.

  • Opiskelijalla on mahdollisuus käyttää koulutuksiin joko omaa mobiililaitetta, koulun laitetta tai työpaikan laitteita.

  • Somekoulutuksiin voi sisältyä mm. jonkin some-tilin perustaminen yritykselle, kyseisen somepalvelun käytön opastusta suullisesti tai kirjallisten ohjeiden laadinta. Somekanavien sisällön luontia ja profiilien päivittämistä yrityksen toivomalla tavalla.